Shea Butter | Biologisch & Koudgeperst | Vanaf 1 Liter

Vanaf: 21,10

Available Options

InhoudPrijs ex btwHoeveelheid 
Liter21,10 excl. BTW
2,5 Liter41,21 excl. BTW
5 liter72,38 excl. BTW
10 Liter125,45 excl. BTW

Heeft u een grotere maat of hoeveelheid Shea butter nodig, neem dan direct contact met ons op.

Artikelnummer: N/B Categorieën: , Tags: , ,

Butyrospermum parkii

bionische etherische olie keurmerk
keurmerk
duurzaam

INCI: Butyrospermum parkii (Shea) Butter

KWALITEIT: Puur, Biologisch en Compleet

HERKOMST: Ghana, Afrika

WINNING: Koude persing

PLANTDELEN: Noten

FAMILIE: Sapotaceae 

GEUR: Lichte geur

KLEUR: Ivoorwit

CAS: 91080-23-8

EINECS Number: 293-515-7

Shea Butter is een koudgeperste plantaardige vette olie uit de noten van de Sheabutterboom. De boom is vooral in West- en Oost-Afrika te vinden.

Net als de Arganboom, die uit dezelfde plantenfamilie komt, wordt de boom door de lokale bevolking voor meerdere doeleinden gebruikt. Het is een belangrijke voedingsbron. Bestandsdelen van de boom worden gebruikt als medicijn en de ‘boter’ wordt gebruikt om mee te koken en als huidverzorging. Eén boom kan tot wel 20 kilo aan vruchten produceren.

Het smeltpunt van de Sheabutter ligt tussen de 28 – 36 graden. Hierboven is het een vloeibare olie.

Voordelen Shea butter

Shea heeft een positief effect op het collogeenweefsel en draagt hierdoor bij aan een stevigere huid. De vitamine E en A maken de huid soepel en beschermen de huid.

Het bijzondere bestandsdeel van Shea is allantoïne. Dit heeft een genezende werking en geeft de huid een zachte en gezonde teint. Bovendien heeft ze een natuurlijke (zon)bescherming van factor 10.

SPECIFICATIES

Werkzame stoffenHoeveelheid
Oliezuur C18:1 (Omega 9)68 -78%
Stearinezuur C18:0 5 – 9 %
Linolzuur C18:2 (Omega 6)7 -18%
Palmitinezuur C16:03 – 7 %