Rozemarijn essentiële olie | Biologisch | Vanaf 100ml

Vanaf: 22,82

Available Options

InhoudPrijs ex btwHoeveelheid 
100 ml22,82 excl. BTW
500 ml68,46 excl. BTW
1 liter102,69 excl. BTW
5 liter359,43 excl. BTW

Heeft u een grotere maat of hoeveelheid Rozemarijn etherische olie nodig, mail ons gerust.

Rosmarinus Officinalis Oil

bionische etherische olie keurmerk
keurmerk
keurmerk

INCI: Rosmarinus Officinalis

KWALITEIT: Puur, Biologisch en Compleet

HERKOMST: Spanje

WINNING: Waterdamp destillatie

PLANTDELEN: Bladeren en bloemen

FAMILIE: Lamiaceae

Noot: Middel noot

GEUR: Kruidig, iets houtige geur

KLEUR: Helder tot lichtgeel

CAS Nr: 8000-25-7 ; 84604-14-8

Fema Nr: 2992

EINECS Nr: 283-291-9

Onze biologische Rozemarijn etherische olie is verkregen door waterdamp destillatie van de bloemen en bladeren van de Rozemarijn struik. Deze komt voor in het Middellands Zeegebied. Hier krijgen de struiken veel zonuren.

Rozemarijn is een echte klassieker in de aromatherapie. Ze heeft een lange geschiedenis als geneeskrachtig kruid. Ook wordt ze veel in de parfumindustrie gebruikt.

Voordelen Rozemarijn etherische olie

De grootste kracht van Rozemarijn essentiële olie is dat haar stimulerende, activerende en verhelderende werking. De olie staat het meest bekend om de haarverzorgende eigenschappen. Ze is in te zetten bij alle haartypes.

De olie is ook antibacterieel, schimmeldodend, virusdodend, slijmoplossend, ontstekingsremmend, pijnverdovend, ontstoppend en bevordert de doorbloeding. De olie is geschikt voor mensen met een lage bloeddruk.

De geur van Rozemarijn werkt als een natuurlijke oppepper. Rozemarijn olie zuivert lichaam en geest en stimuleert een blije, optimistische sfeer. Hierdoor is ze echt een olie om bij wakker te worden.

SPECIFICATIES

Rozemarijn olie wordt door haar opmonterende werking veel verwerkt in parfums, eau-de-cologne, toiletverfrisser, siroop en likeuren, smaakstof, dagcrème, bodybutter, spatadercrème, oedeemzalf, verkoudheidszalf, ochtendthee, massage olie, spierklachten zalf, shampoo en conditioner, antibacteriële handgel, zeep, badolie en wasmiddel.

Op de huid geldt een dosering van 8 % van het totaal product. De olie niet gebruiken vlak voor het slapen.