Amandel Olie | Biologisch & Koudgeperst | Vanaf 1 Liter

Vanaf: 14,67

Available Options

InhoudPrijs ex btwHoeveelheid 
Liter14,67 excl. BTW
2,5 Liter27,34 excl. BTW
5 liter49,34 excl. BTW
10 Liter92,53 excl. BTW
Artikelnummer: N/B Categorieën: , Tags: , ,

Prunus amygdalus dulcis

bionische etherische olie keurmerk
keurmerk
keurmerk

INCI: Prunus Amygdalus Dulcis (Sweet Almond) Oil

KWALITEIT: Puur, Biologisch en Compleet

HERKOMST: Italië

WINNING: Koude persing

PLANTDELEN: Noten

FAMILIE: Rosaceae

GEUR: Neutraal

KLEUR: Licht geel 

CAS: 8007-69-0 ; 90320-37-9

FEMA Number: 2046

EINECS Number: 291-063-5

Zoete amandelolie is een vette plantenolie, koud geperst uit de pitten van de amandelboom. Amandelbomen komen voor in de noordelijke gematigde streken en Zuid-Amerika. De Amandel boom is familie van de Rozenfamilie. In deze plantenfamilie zitten veel bekende planten met eetbare vruchten zoals kersen, pruimen, abrikozen, perziken en amandelen. Amandelpitten bevatten ongeveer 55% aan olie.

Voordelen Amandel olie

Zoete amandelolie bevat een hoge concentratie vitamine E en vitamine A. Dit zijn essentiële componenten voor het behoud van een gezonde huid en haar. Daarnaast bevat ze ook eiwitten en mineralen zoals Kalium en Zink.

Zoete Amandelolie is een verjongende natuurlijke olie die ideaal is voor het verzachten van fijne lijntjes en het herstellen van een gezonde glans op de huid. Het wordt veel plaatselijk gebruikt vanwege zijn vermogen om diep in de huid te dringen. Het is geweldig als een eenvoudige gezichtsbehandeling ’s nachts en laat de huid heerlijk zacht en soepel aanvoelen.

SPECIFICATIES

Werkzame stoffenHoeveelheid
Palmzuur C16:03 – 9 %
Stearinezuur C18:01 – 4 %
Oliezuur C18:1 (omega 9)70 – 80%
Linolzuur C18:2 (Omega 6)20 – 30%