Jojoba Olie | Biologische Golden Jojoba Olie | Vanaf 1 Liter

Vanaf: 43,40

Available Options

InhoudPrijs ex btwHoeveelheid 
Liter43,40 excl. BTW
2,5 Liter86,81 excl. BTW
5 liter156,25 excl. BTW
10 Liter293,75 excl. BTW

Heeft u een grotere maat of hoeveelheid Jojoba olie nodig, neem dan direct contact met ons op.

Artikelnummer: N/B Categorieën: , Tags: , ,

Simmondsia chinensis Oil

bionische etherische olie keurmerk
keurmerk
duurzaam

INCI: Simmondsia chinensis (Jojoba) Oil

KWALITEIT: Puur, Biologisch en Compleet

HERKOMST: Peru

WINNING: Koude persing

PLANTDELEN: Żaden

FAMILIE: Simmondsiaceae 

GEUR: Mild

KLEUR: Goudgeel

CAS: 61789-91-1 ; 90045-98-0

EINECS Number: 289-964-3

Jojoba olie is een koudgeperste olie de zaden van de Jojoba struik. De Jojoba struijk komt vooral in de woestijn voor, in Mexico en de Sorana woestijn in de VS. Deze woestijnstruik kan wel 200 jaar oud worden.

Het bijzondere van Jojoba-olie is dat het eigenlijk een wax is. De olie is vloeibaar boven de 16 graden. Onder deze temperatuur wordt ze hard. Dit maakt dat de olie niet kan oxideren.

Voordelen Jojoba olie

Jojoba olie heeft een unieke samenstelling enkelvoudige onverzadigde vetzuren. Dit maakt de olie ontstekingsremmend, talgregulerend, beschermend, hydraterend en huidverstevigend.

Het bijzondere aan Jojoba is dat ze het meest lijkt om de menselijke talg. Of je nu een droge of een vette huid hebt, Jojoba olie brengt het talkgehalte in balans. Jojoba heeft een lichte beschermingsfactor.

SPECIFICATIES

Werkzame stoffenHoeveelheid
Oliezuur C18:1 (Omega 9)5 – 10%
Eicoseenzuur C20:1 (Omega 9)65 -80%
Erucazuur C22:1 (Omega 9)10 – 20%